Read a Teaser Teaser

Despre

Născut în decembrie 1918, la doar un an de la Revoluția Bolșevică, Alexandr Soljenițîn este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori ruși ai secolului trecut. În anii '60 i-au apărut „O zi din viața lui Ivan Denisovici” și „Casa Matrionei”.  În 1968 sunt publicate „Primul cerc” și „Pavilionul canceroșilor”, roman pentru care i se acordă Premiul Nobel doi ani mai târziu. Din cauza opresiunii comuniste își pierde dreptul de semnătură și este exilat în Occident, unde continuă să scrie. În 1973 publică „Arhipelagul Gulag” și apoi „Două secole împreună”. 

„Casa Matrionei”, una dintre cele mai frumoase și mai emoționante proze ale lui Soljenițîn, este povestea unui profesor de matematică exilat în propria patrie, care pornește în căutarea Rusiei profunde, idealizate, acea Rusie încă patrunsă de fiorul creștin pe care regimul stalinist n-a reușit să-l înăbușe. În „Incident la gara din Kocetovka”, adjunctul unui șef de gară dintr-o localitate uitată de lume, care a îmbrățișat cu entuziasm și candoare cauza comunista, este nevoit sa hotărască soarta unui om și cade pradă scepticismului, rușinii și îndoielilor.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage