Read a Teaser Teaser

Despre

Jorge Amado (1912–2001), scriitor brazilian, a debutat la vârsta de optsprezece ani cu romanul „Țara carnavalului”. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără „Căpitanii nisipurilor”, „Dona Flor și cei doi soți ai ei” (publicat în 1966 și adaptat pentru marele ecran), „Păstorii nopții” (1964). Opera sa a fost tradusă în peste cincizeci de țări, iar scriitorul a făcut parte din Academia de Litere Braziliană din 1961 până în anul morții sale.

Îndurerat de ocuparea mult iubitului său Paris de către germani în al Doilea Război Mondial, poetul brazilian Antonio Bruno moare, lăsând vacant un loc în Academia de Litere. Pentru a împiedica ocuparea acestuia de către şeful poliţiei politice din Rio, aliat al naziştilor, doi academicieni pun la cale tot felul de manevre prin care să influenţeze votul celorlalţi. Caricaturala înfăţişare a dedesubturilor elitei intelectuale din Brazilia este întreruptă în carte de episoade galante din trecutul lui Bruno, cel care îşi închinase poezia şi viaţa iubirii.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage