Read a Teaser Teaser

Despre

Născut în Mercedes, în 1867, Payro și-a publicat primele articole într-un ziar pe care l-a înființat el însuși. Abia apoi s-a mutat în Buenos Aires, unde a scris pentru La Nacion. Cel mai cunoscut roman al lui este „Hazliile isprăvi ale nepotului lui Juan Moreira”. A scris și povestiri, dar și romane istorice: „El falso Inca”, „El capitan Vergara” și „El mar dulce”.

Juan Moreira este un personaj literar creat de scriitorul argentinian Eduardo Gutierrez în 1880: un gaucho care, ajuns în afara legii, devine tâlhar și asasin sângeros. Roberto Payro se folosește de acest personaj pentru a-și caracteriza și a defini cât mai exact propriul protagonist, pe Gomez Herrera. Herrera este în esență un picaro, ce urcă treptele ierarhiei social-politice călcând în picioare tot ce i-ar putea sta în cale. În felul acesta ajunge, dintr-un umil funcționăraș la primăria din satul lui, un politician important în capitală și apoi ministru plenipotențiar într-o țară europeană.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage