Read a Teaser Teaser

Despre

Înzestrat cu o extraordinară imaginație și o ușurință de a scrie remarcabilă, Boris Vian (1920-1959), inginer prin formație, a avut cele mai diverse profesii și hobby-uri: traducător, saxofonist într-o orchestră de jazz, reparator de mașini vechi, actor de film, cântareț de cabaret, director executiv la Compania Philips, scriitor de romane, nuvele, poeme și piese de teatru. Scriitorul a detestat întotdeauna birocrația și ierarhiile sociale, religiile organizate și armata, orice formă de înregimentare în viața publică sau cea privată; iar textele sale stau mărturie. 

„Iarba roșie” este înainte de orice o plonjare în subconștient. În ceea ce-l privește pe Senatorul Dupont, el își încheie cu bine căutările, reușind să facă rost de un uapitic, o ființă micuță care-l va face fericit pentru tot restul vieții. Faptul că Senatorul Dupont este un câine înzestrat cu darul vorbirii și e singurul ce pare a fi atins starea de beatitudine, stare ce seamănă izbitor de mult cu prostrația, este încă una dintre ironiile amare ale acestui autor la care invenția verbală și amestecul regnurilor nu sunt niciodată gratuite, iar farsa și lirismul merg mână în mână în subminarea romanului realist.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage