Read a Teaser Teaser

Despre

În 2011, Andrei Makine dezvăluia că el se ascunde în spatele pseudonimului Gabriel Osmonde. Sub această semnătură apăruseră patru romane: „Călătoria unei femei care nu se mai temea de îmbătrânire” (2001), „Cele 20000 de femei din viața unui bărbat” (2004), „Lucrarea iubirii” (2006) și „Alternaștere” (2011), care stârniseră interesul criticilor literari atât prin curajul și subversivitatea scriiturii, cât și prin misterul identității autorului. Câștigător al Premiului Goncourt pentru romanul său din 1995, „Testamentul francez” (tradus la Univers în 1997), scriitorul de origine rusă se bucură de un mare succes de public și de critică pentru cărțile apărute sub numele său.

Protagonistul, un marginal caustic, ne poartă prin lumea falsului umanism, a corectitudinii politice, a învățământului decăzut, a psihiatriei, a scriitorilor (un capitol ne înfățișează, satiric, figuri marcante ale literaturii franceze de astăzi, cu nume nu îndestul schimbate cât să nu poată fi recunoscute) sau a pornografiei. Mizantropia personajului principal alternează cu o puternică iubire de semeni, pe care vrea sa-i salveze deschizându-le ochii spre frumusețe.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage