Read a Teaser Teaser

Despre

Benito Perez Galdos (1843-1920) este considerat un celebru reprezentant spaniol al romanului realist din secolul al XIX lea. În Spania este unul dintre cei mai iubiți romancieri, iar în 1897 a devenit membru al Academiei Regale Spaniole. Printre cele mai cunoscute romane ale sale sunt „Episoadele naționale”, o serie de patruzeci și șase de romane evocând cele mai importante evenimente din istoria Spaniei dintre 1808 și 1868, „Fortunata și Jacinta”, „Dona Perfecta”.

Pablo, un tânăr orb din naștere, crede ca frumusețea este întotdeauna expresia bunătății și a virtuții. Se simte fericit când este însoțit în plimbările sale de Marianela, o tânără orfană, plăpândă și diformă, căreia cei din jur îi repetă neîncetat că nu e bună de nimic. În localitate sosește un medic care îl opereaza pe Pablo pentru a-i reda vederea. Verișoara tânărului, frumoasa Florentina, vine să fie alături de Pablo în timpul convalescenței. Tânărul se vindecă și, aidoma oamenilor care ies din peștera lui Platon, poate vedea „realitatea”. Marianela nu dorește ca Pablo să-i vadă chipul. Se teme.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage