Read a Teaser Teaser

Despre

Originar dintr-o familie de evrei emigrată din Basarabia, Moacyr Scliar (1937-2011) a început să se impună ca o voce distincta în literatura braziliană odată cu publicarea celui de-al doilea volum de povestiri, „Carnavalul animalelor” (1978).  Cele mai cunoscute dintre romanele sale („Centaurul din gradină”, „Max și felinele”, „Femeia care a scris Biblia”, „Ciudatul popor al lui Rafael Mendes”) au fost traduse în unsprezece limbi străine.

Istoria unui băiat evreu silit să-și părăsească țara și să fugă în Brazilia din pricina nazismului în ascensiune din Germania, „Max și felinele” poate fi citit la fel de bine ca un roman realist și ca o alegorie. Atunci când vasul pe care s-a îmbarcat naufragiază, iar băiatul reușește să scape pe o barcă de salvare, împreună cu un jaguar înfometat, nu ne putem imagina cum sfârșitul poveștii poate fi unul în care Max, în sfârșit, s-a împăcat cu felinele sale.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage