Read a Teaser Teaser

Despre

Alberto Mussa s-a născut în Rio de Janeiro, Brazilia, în 1961. A debutat în 1997 cu volumul de povestiri „Elegbara”, urmat de romanele „O trono da rainha Jinga” (Tronul reginei Jinga – 1999) și „Enigma lui Qaf” (publicat în 2004, i-a adus autorului său traducerea în engleză, franceză și în alte câteva limbi straine, precum și premiile „Casa de las Americas“ și Premiul Criticilor de Arta din Sao Paulo). „Mișcarea pendulară” (2011) a obținut Premiul Machado de Assis pentru cel mai bun roman.

„Mișcarea pendulară”, sau „istoria universală a adulterului“, este o incursiune amețitoare în povești de dragoste în care intervine trădarea, figurată ca deplasare/pendulare a unuia dintre parteneri spre un al treilea din afara perechii. Ecourile borgesiene sunt evidente, cum de altfel și mărturisește, ludic, Alberto Mussa, ca un semn făcut cu ochiul către cititor.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage