Read a Teaser Teaser

Despre

Christa Wolf e născută (în 1929) în Polonia aflată sub dominația naziștilor. A debutat cu „Der geteilte Himmel” în 1963 și au urmat apoi „Cautare pentru Christa T.”, „Model de copilărie”, „Casandra”, „Accident”, „Medeea”. Temele centrale ale cărților de ficțiune (nazismul, problema umanității, comunismul, condiția femeii, cunoașterea de sine și memoria) se păstrează și în textele non-ficționale: autobiografia „Ce rămâne” și colecția de eseuri „Despărțirea de fantome”. 

„În ciuda numeroaselor elemente ficționale pe care le cuprinde, latura cea mai puternică a „Orașului îngerilor” este cea autobiografică. În 1992-1993, Christa Wolf a petrecut nouă luni în Los Angeles la invitația Centrului Literar Getty. În detaliate notații de jurnal, scriitoarea documentează și prelucrează experiența americană. În acest context, cititorul este martor al felului cum apar societatea și modul de viață americane privite prin ochii unei scriitoare est germane imediat după căderea Cortinei de Fier” (Iulia Dondorici)

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage