Read a Teaser Teaser

Despre

Jorge Amado (1912–2001), scriitor brazilian, a debutat la vârsta de optsprezece ani cu romanul „Țara carnavalului”. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără „Căpitanii nisipurilor”, „Dona Flor și cei doi soți ai ei” (publicat în 1966 și adaptat pentru marele ecran), „Păstorii nopții” (1964). Opera sa a fost tradusă în peste cincizeci de țări, iar scriitorul a făcut parte din Academia de Litere Braziliană din 1961 până în anul morții sale.

„Prăvălia de miracole” alternează între prezentul anului 1968, când se sărbătorește centenarul lui Archanjo (antropolog autodidact și autor al unor cărți despre obiceiurile populației metise din Bahia), și evocarea iubirilor pasionale, ritualurilor religioase, prieteniilor, luptelor fizice cu poliția și intelectuale cu rasiștii vremii, care au alcătuit viața acestui personaj fabulos, el însuși mulatru, pentru care farmecul și esența Braziliei constau în metisaj.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage