Read a Teaser Teaser

Despre

Născut în decembrie 1918, la doar un an de la Revoluția Bolșevică, Alexandr Soljenițîn este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori ruși ai secolului trecut. În anii '60 i-au apărut „O zi din viața lui Ivan Denisovici” și „Casa Matrionei”.  În 1968 sunt publicate „Primul cerc” și „Pavilionul canceroșilor”, roman pentru care i se acordă Premiul Nobel doi ani mai târziu. Din cauza opresiunii comuniste își pierde dreptul de semnătură și este exilat în Occident, unde continuă să scrie. În 1973 publică „Arhipelagul Gulag” și apoi „Două secole împreună”. 

„Primul cerc” se desfășoară în patru zile, din 24 până în 28 decembrie 1949. Romanul lui Soljenițîn aduce la lumină cercurile din infernul închisorilor comuniste. În primul sunt închiși prizonierii politici, mai cu seamă savanți și ingineri, minți strălucite sunt puse la lucru în slujba unui regim nedrept, care încearcă să le înfrângă spiritele și să le înrobească sufletele. Soljenițîn evocă viața deținuților, a familiilor acestora, supuse presiunilor și umilințelor, descrie lumea obscură a poliției secrete și drama unui tânăr diplomat rus care va încerca să înfrunte sistemul.

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage