Read a Teaser Teaser

Despre

Înzestrat cu o extraordinară imaginație și o ușurință de a scrie remarcabilă, Boris Vian (1920-1959), inginer prin formație, a avut cele mai diverse profesii și hobby-uri: traducător, saxofonist într-o orchestră de jazz, reparator de mașini vechi, actor de film, cântareț de cabaret, director executiv la Compania Philips, scriitor de romane, nuvele, poeme și piese de teatru. Scriitorul a detestat întotdeauna birocrația și ierarhiile sociale, religiile organizate și armata, orice formă de înregimentare în viața publică sau cea privată; iar textele sale stau mărturie. 

Este o poveste, scrie autorul, „în întregime adevărată, din moment ce am inventat-o de la un cap la altul” despre dragostea a două personaje, Colin și Chloe. Frumoasei Chloe, o creatură la fel de frumoasă precum piesa muzicală cu același nume interpretată de Duke Ellington, îi crește în plămân un nufăr uriaș care o sufocă. Apartamentul lui Colin, în care locuiește cuplul, se strâmtează și lucrurile dinăuntru se degradează și se descompun într-un ritm accelerat. Obiectele au o viață proprie și se comportă conform unor legi stranii sau unei logici întâlnite doar în vise. 

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage