Read a Teaser Teaser

Despre

Scriitorul în cinstea căruia cititorii din întreaga lume sărbătoresc, pe 16 iunie, Bloomsday este unul dintre revoluționarii literaturii secolului al XX-lea. Prozator, poet, dar și dramaturg, James Joyce a devenit un simbol al Dublinului (orașul unde s-a născut pe 2 februarie 1882) și al modernismului european. Deși a încercat încă din 1904 să publice o formă incipientă a ceea ce va deveni apoi „Portret al artisului în tinerețe”, manuscrisul i-a fost refuzat, debutând în 1907 cu un volum de poezii, „Chamber Music”. În 1920 pleacă la Paris, iar doi ani mai târziu, chiar de ziua sa de naștere, este publicat „Ulise”, roman acuzat în epocă de obscenitate și ulterior interzis și ars. 

Biografie, poem, schiță narativă, „Giacomo Joyce” conține portretul unei frumoase doamne implicate într-o afacere amoroasă. În „Epifanii” sunt prinse în cuvinte inspirațiile de moment ale scriitorului, difuzate apoi în toate cărțile sale. Ironia și jocul dublu al limbajului sunt instrumente vechi ale lui Joyce, „Pisica și diavolul” fiind o cursă în care diavolul cade, dar și o critică a societății anilor '30. 

Citește oriunde

Cumpără și poți începe să citești aici chiar acum. Poți să te întorci la lectură tot aici, după ce ai pus un bookmark, sau pe orice device folosind linkul din e-mailul de confirmare a cumpărării.

Streamland

Streamland. The easiest way to read

See Homepage